Han van Balgoijen


                              

 

 

Kleur en creativiteit hebben altijd een rol gespeeld in het leven van Han van Balgoijen. Als lerares handvaardigheid werkte zij met verschillende materialen en technieken, zowel ruimtelijk als op het platte vlak. Na het stoppen met lesgeven wilde zij haar creativiteit verder ontwikkelen.

Bij het uitproberen van de verschillende mogelijkheden in technieken heeft ze ontdekt dat het schilderen met kleuren haar het meest voldoening geeft. Na het schilderen van allerlei onderwerpen, zoals structuren, lijnen en landschappen zijn voor haar het menselijk lichaam en beweging het uitgangspunt voor haar werk geworden.

De snelle schetsen maakt zij naar levend model, rechtstreeks op het doek, alle verschillende korte standen over en door elkaar heen. Daarna volgen er in olieverf verschillende fases in kleur waarbij ook weer lijnen verdwijnen. Het eindresultaat is een half abstract kleurig werk, waarbij ruimte is voor eigen

fantasie.

 

www.han.vanbalgoijen.net

 

 .                             


OPENINGSTIJDEN


In het zomerseizoen, vanaf 19 mei 2019, zijn de beeldentuin, de galerie en het terras geopend op vrijdag , zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur. Buiten deze tijden op afspraak. Openingstijden restaurant: vrijdag- en zaterdagavond en op afspraak.