Ine Heerink


                          
 
 
Expositie Planeet Aarde tijdens de zomermaanden in Galerie ’t Vosseveen te Albergen.
 
De schilderijen van expositie Planeet Aarde maken een rondreis door Twente. Na Tubbergen, Ootmarsum en Almelo zijn de schilderijen nu te zien bij Galerie Vosseveen te Albergen.
Daar zal de expositie vanaf juni tot en met eind augustus te bezichtigen zijn.
De schilderijen vertellen ons een verhaal.  Ze zijn op een hele bijzondere wijze ontstaan. Het ruimtevaartcollege in het Theaterhotel Almelo in het najaar van 2016 was de inspiratiebron voor kunstenares Ine Heerink.
De schilderijen zijn ontstaan vanuit foto’s, die ‘onze’ astronaut André Kuipers heeft gemaakt vanuit het ruimteschip ISS van onze planeet Aarde. Foto’s die hij tijdens zijn ruimtereis in 2012 vanaf 400km hoogte heeft genomen.
De foto’s en de schilderijen zijn gekenmerkt door prachtige kleuren van organische structuren die op onze planeet voorkomen. Bijna onvoorstelbaar zo prachtig van kleur.
Met de schilderijen wil kunstenares Ine Heerink net als André de kwetsbaarheid van onze planeet Aarde onder de aandacht brengen van de huidige bewoners. Met de schilderijen en de foto’s willen beiden de boodschap overbrengen om zuinig te zijn op onze planeet. Beiden vertellen een vergelijkbaar verhaal. “Kijk eens hoe geweldig prachtig onze planeet Aarde is. Laten we van zijn natuurlijke omgevingen genieten. Maar pas op. We hebben ook een grote verantwoordelijkheid om goed voor deze Aarde te zorgen, zodat ook onze kleinkinderen met evenveel plezier als wij van al die natuur kunnen genieten.”
Bij de expositie ligt het fotoboek, waarin de foto’s die Ine geïnspireerd hebben tot de schilderijen, afgedrukt zijn. Al met al een indrukwekkend.
Elke week op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11 en 17 uur kunt u vrijblijvend de expositie bewonderen in de vergaderruimte van Galerie ’t Vosseveen aan de Postweg 3 te Albergen.  U bent van harte welkom. En schrijft u dan ook een reactie in het expositieboek voor de kunstenares?
Waar de expositie na augustus te zien zal zijn is nog niet bekend. Mocht u belangstelling hebben in deze expositie en een expositieruimte ter beschikking hebben, dan kunt u contact opnemen met Ine Heerink via haar website www.kunstschoolalding.nl.
 
 
 
 
 
Maart
20
Agenda

OPENINGSTIJDEN


In het zomerseizoen, vanaf 19 mei 2019, zijn de beeldentuin, de galerie en het terras geopend op vrijdag , zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur. Buiten deze tijden op afspraak. Openingstijden restaurant: vrijdag- en zaterdagavond en op afspraak.