Alwin Bekhuis


Ambacht & de oorsprong van 't Vossenveen Albergen

Alwin Bekhuis heeft vanaf 2003 besloten om zijn leven anders aan te pakken. Om leegstand te voorkomen en niet zijn eigen werkplek te verliezen, ging hij aan de slag met zijn creativiteit en passie voor ambacht.  De creativiteit heeft altijd in hem gezeten, het moest enkel nog zijn weg naar buiten vinden. Hij werd gereedschapsmaker en nam elke opdracht aan, niets was hem te gek. Voor moeilijke en speciale klussen heeft Alwin altijd een passende oplossing.

Het begint met prachtige ontwerpen, daarna gaat hij met forceren, dieptrekken of andere technieken aan de slag. Waarna de productie plaats vindt in zijn eigen bedrijf. In 2003 heeft Alwin de fabriek een weekend opengesteld voor de kunst. Een twintigtal kunstenaars konden hun werk presenteren tussen de machines. Deze succesvolle opening werd de "Verbeeldingsindustrie" genoemd.Mede door de samenwerking met diverse kunstenaars is het idee voor een beeldentuin aan huis ontstaan. Het onderhoud van de tuin was altijd al veel werk, waarop de familie Bekhuis besloot anderen mee te laten genieten van deze beeldentuin. In de beeldentuin kunnen diverse kunstenaars hun werken in het groen presenteren.

Het concept werd in de loop van de tijd uitgebreider. Er moest een sanitaire ruimte komen voor de bezoekers, maar er ontstond ook een galerie in de binnenruimte. Deze ruimte kan ook prima dienst doen voor vergaderingen, presentaties, cursussen en andere bijeenkomsten en is daarom voorzien van moderne apparatuur. Ook zijn er nog andere ruimtes in ontwikkeling die in de toekomst kunnen dienen als workshopruimtes.

Er zijn geen standaard elementen of producten terug te vinden in 't Vossenveen, alles is ontworpen en geproduceerd door Alwin zelf. Vanuit de galerie is er toegang tot de werkplaats, waar men een kijkje kan nemen hoe onder andere het forceren in zijn werk gaat. Bij de entree staat ook een smederij waar oude gereedschappen ten toon worden gesteld en waar het oude ambacht uitgeoefend en gedemonstreerd kan worden.

Bij ’t Vossenveen zijn alle elementen met elkaar verbonden; natuur, ambacht en design. Door de toplocatie in het Twentse landschap straalt het een rust uit en is het een plek waar kunst en cultuur samenkomen. ’t Vossenveen is een beleving.

 

 

Oktober
01
Agenda

't Vossenveen is dit jaar gesloten!


Wij zijn helaas voor ten minste de rest van het jaar 2022 gesloten.