Vlinderpunten - Ontdek Twente Buiten


Ga op ontdekking in Twente Buiten
Verspreid over het landschap Noordoost Twente liggen 8 unieke punten waar het Twentse landschap te beleven is. Elk van de 8 informatiepunten is te herkennen aan een kunstwerk van een grote rode Vlinder. Bij de informatie-punten kan de bezoeker (binnen op de touchscreens) informatie krijgen over de bijzonderheden in de directe omgeving. Over het landschap, maar ook over de andere 7 informatiepunten en het belevingsmuseum en landschaps-centrum Natura Docet Wonderryck Twente.

Vanuit de informatiepunten zullen verschillende activiteiten en arrangementen georganiseerd worden, zelfstandig en in samenwerking met Natura Docet Wonderryck Twente. Onderling zijn de informatiepunten ook verbonden door een infopunten-route, deze is met de auto, fiets of een ander vervoersmiddel af te leggen. De palen van de vlinderpunten zijn tevens oplaadpunt voor
e-bikes.


Bekijk hier het openingsfilmpje van het Vlinderpunt bij 't Vossenveen

 

Bekijk hier het openingsfilmpje van alle Vlinderpunten bij elkaar

Klik op onderstaande afbeelding om te vergroten.

 ERVE HUISKES, Deurningen
Schaapskudde Twente is sinds een aantal jaren op en rond het Hulsbeek te vinden. De schaapskudde bestaat uit Drentse Heideschapen, het oudste Nederlandse schapenras. De kudde wordt ingezet voor begrazing, maar er worden op ons prachtige, schitterend aan het water gelegen, oud Twents erf - “erve Huiskes” -de meest uiteenlopende activiteiten verzorgd. Educatie (basis en voortgezet onderwijs), aan wol gerelateerde workshops, zoals spinnen, breien, vilten, maar ook een demonstratie schapendrijven e/o een interactief samenspel tussen mens en dier (teambuilding) behoort tot de mogelijkheden. Sinds 2009 zijn wij door de stichting Zeldzame Huisdierrassen uitgeroepen tot Erkend Fokcentrum, waarop wij (sch)apetrots zijn! 

Website Erve Huiskes


HET ARBORETUM POORTBULTEN, De Lutte
Fascinerend, uitdagend en mysterieus. Ontdek het zelf. Een wandelgebied en een unieke leerschool van de natuur, dat is het parkachtig aangelegde arboretum Poort-Bulten. Ongeveer 2.500 inheemse en uitheemse bomen en heesters, verdeeld over 1.000 verschillende soorten, meestal voorzien van een informatiebordje. U vindt in het arboretum een oase van rust met onder andere in Nederland onbekende bomen. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. kortom een unieke ‘wereldbomentuin’. Arboretum Poort Bulten schatkamer van de natuur!

Website Het Arboretum Poortbulten


DE MOLENHOF, Weerselo
Camping de Molenhof is een veelzijdige 5* gezinscamping in het hartje van Twente, dichtbij Ootmarsum. Ruime comfort kampeerplaatsen en luxe lodges, bungalows en familiehuizen in een parkachtige omgeving op een heuvelachtig terrein. Met ruim 30 speelplekken en de Waterplaza met buiten- en binnenzwembad hoeven kinderen zich geen moment te vervelen ANWB Best Camping.  

Website De Molenhof


OPENLUCHT MUSEUM, Ootmarsum
Het Land van Heeren en Boeren -Een fraai museumpark aan de rand van het oude centrum van Ootmarsum met veel gebouwen waar het leven op het platteland van de Heeren en de Boeren van 100 jaar geleden te beleven is. Audiotours gratis, kinderen tot 10 jaar gratis, parkeren gratis en gratis bezoek Museum Drostenhuis.

Website Openlucht Museum


STEENFABRIEK DE WERKLUST, Oldenzaal-Losser
De Werklust geniet sinds 1999 bescherming als Rijksmonument. Het is dan ook een waardevol cultuurhistorisch complex omdat alle onderdelen nog aanwezig zijn. Van de kleigroeve tot de ringoven, met in het midden de circa 45 meter hoge schoorsteen, waaruit het uiteindelijke product, de unieke Ossesteen, te voorschijn kwam. Kom eens bij ons langs en aanschouw met eigen ogen de historische productiemiddelen, het smalspoor, de vormloods met strengpers, de lange houten droogloodsen en de waardevolle ringoven. Onze vrijwilligers vertellen u graag alles over het productieproces van en de geologische kwaliteiten van de kleigroeve.Naast het educatieve karakter van de rondleiding over de locatie, bestaat de mogelijkheid om verschillende activiteiten te ondernemen zoals boerenklompgolf; 12 holes en handboogschieten.

Website Steenfabriek de Werklust


DE WATERMOLEN VAN BELS, Vasse
Even buiten Vasse ligt op 1 km afstand in het dal van de Mosbeek Restaurant “Watermolen Bels”. Het lijkt alsof de tijd er stil heeft gestaan. Op het erf van de Watermolen van Bels Scharrelen kippen, eenden en een trotse pauw. Hetzelfde erf waar honderden jaren geleden papier, cichorei, koren en brood werd geproduceerd. Sinds 1916 beheert nu inmiddels de 4e generatie Bels de Molen, Boerderij en gebouwen, die thans eigendom zijn van Landschap Overijssel. Het gebouw, dat in 1725 nog als papierfabriek fungeerde en in 1850 als cichoreifabriek en later als korenmolen diende werd in 1962 gerestaureerd onder leiding van Jan Jans. Het werd ingericht tot een sfeervol ouderwets Twents restaurant. In deze historische entourage waant menigeen zich terug in ver vervlogen tijden.

Website De Watermolen van Bels 

Oktober
01
Agenda

't Vossenveen is dit jaar gesloten!


Wij zijn helaas voor ten minste de rest van het jaar 2022 gesloten.