Linda Biemans


Al het werk van Linda Biemans wordt handmatig gemaakt, met behulp van punt- en tandbeitel en vuist of klopper. Vervolgens wordt er geslepen met turbine en/of haakse slijper en daarna met eerlijke hand verder geveild, geraspt en geschuurd.

Het beeldende werk komt intuïtief tot stand, waarbij de vorm van de steen leidend is en de omgeving inspirerend, soms worden er zwerfkeien gebruikt, soms een brok steen. Ofschoon het uiteindelijke resultaat in zijn uitingsvorm in niets herinnert aan kei of steen, schemert in de beelden het oorspronkelijke materiaal door, de glinstering van het gesteente, de eroderende werking van de eeuwen, de weerschijn en fragmentatie van wat aardse krachten balden.

De kenmerken van de beelden: licht, vaak zo dun dat de steen zo transparant wordt als glas, soepele vormen, het opheffen van de zwaartekracht, de drang te overleven, met in vrijwel elk beeld ook de tegenstelling tussen glad en ruw, dun en massief. Het oeuvre van Linda Biemans is derhalve een eerbetoon aan het leven zelf, lichtende monumenten van deze tijd, in het besef dat er altijd schaduwzijden zullen bestaan.

www.lindabiemans.nl

 

Juni
11
Agenda

't Vossenveen is dit jaar gesloten!


Wij zijn helaas voor ten minste de rest van het jaar 2022 gesloten.